Acasă Curiozitati Persoanele care au trecut de 40 de ani ar trebui să bea zilnic acest ceai de coada calului

Persoanele care au trecut de 40 de ani ar trebui să bea zilnic acest ceai de coada calului

0
Persoanele care au trecut de 40 de ani ar trebui să bea zilnic acest ceai de coada calului

Odată cu înaintarea în vârstă organismul nostru funcționează tot mai defectuos, de aceea el are nevoie de susținerea noastă. După 40 de ani corpul nostru începe sa manifeste tendințe de epuizare. Iată de ce de la noi se cere să neutralizam acestea pe deoparte, iar pe de altă parte să ne energizăm corpul.

Dar cum putem face asta ? Coada calului este o minunată sursă de vitamine și minerale necesara bunei funcționări a organismului nostru, de aceea avem nevoie de el dupa 40 de ani.

Iată cum influențează consumul zilnic de ceai de coada calului sănătatea noastră:

Se repară țesuturile osoase, se menține duritatea oaselor, se regenerează cartilajele, se elimina încet pietrele din rinichi, este prevenită apariția calculilor vezicali, ficatul este protejat de toxine, se inhibă creșterea colesterolului și trigliceridelor, calciul se asimilează mai eficient, sistemul circulator funcționează mai bine, este prevenit riscul apariției bolilor cardio vasculare

In ce cazuri este benefic consumul de ceai de coada calului:

Reumatism, guta, diaree, sângerări intestinale, fracturi și probleme ale pielii, ulcerații bucale, sângerări menstruale anormale, uretrită, cistită, incontinență urinară, epuizare fizica, slabire generală și lipsa de dispozitie și energie.

Iata cum faci o cură de ceai de coada calului:

Infuzează o linguriță plină de coada calului uscată într-o cană cu apă clocotită și fierbinte timp de 3 minute. După aceea, strecoară ceaiul, lasă să se răcească apoi îl poți bea.

Se recomandă să bei zilnic câte o cană de ceai de coada calului în cure de 3 saptamani, o dată la 4 luni.