7 lucruri periculoase care erau obișnuite în trecut

0
7 lucruri periculoase care erau obișnuite în trecut

1. Grădinile zoologice umane

Un astfel de divertisment rușinos a existat mulți ani. În imagine, puteți vedea o grădină zoologică umană belgiană în 1958.

2. Fumatul în timpul sarcinii datorita prescripției medicului

Fumătorii sunt restricționați în multe feluri astăzi. În urmă cu 70 de ani, medicii americani le-au recomandat femeilor însărcinate să fumeze pentru a scăpa de constipație. Deci, unei femei care tocmai născuse un copil nu i s-a interzis să fumeze în spital. Este înfricoșător să ne imaginăm viața dacă medicina respecta încă asemenea păreri.

3. „Excursii de distracții” la spitalele de boli mentale

Pacienții din spitalele de psihiatrie au fost tratați în mod groaznic în trecut: personalul hranea rar oamenii, deși rudele au plătit pentru cazarea pacienților. Dar nu a fost suficient pentru proprietarii de azil. Au creat o afacere mică: vizitatorii dispuși ar putea plăti o anumită sumă de bani pentru a arunca o privire asupra oamenilor săraci și bolnavi.

4. Jucării radioactive

În anii 1950, radiațiile erau tratate ca fiind un lucru destul de sigur. Astfel de jucării „atomice” precum mini-laboratorul descris în imagine erau cu adevărat populare. Setul pentru experimente a inclus poloniul real și uraniul în cantități mici.

5. Cuști pentru copii în aer liber

În anii 1930, astfel de cuști de sârmă erau foarte frecvente în rândul familiilor britanice. Cu ajutorul acestor construcții periculoase, copiii puteau respira aer curat în timp ce mamele lor erau ocupate cu sarcinile gospodărești. Este de necrezut, dar aceste cuști au fost considerate sigure. La ce se gândeau părinții din acea vreme?

6. Trimiterea copiilor prin poștă

Pare o glumă, dar la începutul secolului XX, americanii au avut ocazia să- și trimită copiii prin poștă absolut în mod legal. Costul a fost în jur de 15 cenți dacă copilul lor nu cântărea mai mult ca un colet standard. Astfel de părinți „solicitanți” au vrut probabil să economisească ceva bani trimițându-și copiii la rude.

7. Tratamentul cu c0caină

Acum 100 de ani, oamenii nu tratau această substanță ca fiind dăunătoare. Dimpotrivă, a fost disponibila în farmacii și vânduta fără rețetă pentru a vindeca tuse și dureri de dinți. C0caina a fost, de asemenea, recomandată ca sedativ pentru copii. Și, ca și în cazul altor medicamente farmaceutice, coca1na a fost publicizată pe scară largă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.