10 fapte care dezvăluie cât de special poate fi corpul tău

0
10 fapte care dezvăluie cât de special poate fi corpul tău

1. Un om poate hrăni un milion de tantari

Corpul unui om are suficient sânge pentru a se hrăni 1,2 – 1,8 milioane de tantari. Un țânțar bea aproximativ 0,003 ml sânge pe parcursul unei mușcături, prin urmare, ar fi nevoie de o întreagă armată de băutori mici de sânge pentru a suge tot sângele unui om.

2. Sânii bărbaților pot produce lapte.

Toți oamenii, indiferent de gen, au glande de lapte, conducte de lapte și sfarcur1. Sfarcur1le barbatesti pot fi stimulate pentru a produce lapte. Acest lucru se poate întâmpla și din cauza unui dezechilibru hormonal cauzat de stresul sever.

3. O femeie este capabilă să nască peste 40 de copii.

Datorită fondului genetic, unele femei sunt capabile să nască și să crească câteva zeci de copii. Recordul oficial este deținut de o femeie din Rusia care ar fi purtat 69 de copii în secolul al XVIII-lea.

4. Părul facial creste cel mai rapid pe corp.

Dacă întrebați vreodată populația masculină despre acest lucru, ei vor fi de acord că trebuie să „ înfrunte acest fapt ” în fiecare zi când trebuie să se radă.

5. Amprentele feminine sunt 99% diferite de cele masculine.

Femeile au de două ori mai mulți amino acizi ca pielea barbatilor și îl distribuie pe degete diferit. De aceea, oamenii de știință pot doar să privească o amprentă pentru a afla genul unei persoane.

6. Modul în care ne unim mâinile ne spune care emisfera din creier este conducatoare.

Degetul drept deasupra înseamnă că emisfera dreaptă este dominantă; degetul stâng sus dovedește că emisfera stângă este mai activă în corpul tău. Emisfera dreapta este responsabila pentru emoții și imaginație. Emisfera stângă este responsabilă de gândirea analitică și logică.

1% dintre oameni isi pot pune degetele paralele între ele. Aceste persoane sunt numite ambidextre. Oamenii de știință au sugerat că pentru persoanele ambidextre nu există nicio emisfera cerebrala dominanta . În acest caz, ambele sunt la fel de dezvoltate.

7. Lichidul care îți scurge din nas poate fi din creierul tău.

Lichidul care se scurge prin nas poate fi fluidul creierului . Lichidul cerebral este localizat în jurul creierului tău și e ținut de o membrană specială. Uneori se poate scurge prin nas în cantități mici, sub formă de lichid limpede.

8. Ești mai unic decât crezi.

Ești absolut unic și nu doar când vine vorba de amprentele tale. Forma urechii tale este de asemenea unică. Limba are , de asemenea , o forma unica si textura. Spre deosebire de amprentele noastre, acest „model” nu se schimbă niciodată.

9. Femeile trăiesc mai mult.

Sistemul imunitar feminin face față mai bine atât amenințărilor interne, cât și externe , iar celulele sale îmbătrânesc mai lent, funcționând astfel mai eficient. De aceea, femeile trăiesc mai mult și se îmbolnăvesc mai rar decât bărbații.

10. Inima feminină bate mai repede.

Oamenii de știință canadieni au dezvăluit că inima feminină bate mai repede, cu aproximativ 1,7 – 2,3 ore înaintea inimii masculine. Acesta bate în total cu aproximativ 10 bătăi pe minut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.