Suntem creaturi sociale cu o predilecție aproape incontrolabilă pentru a explica lucrurile în termeni spirituali și morali. Această preferință este utilă pentru relațiile noastre cu alte persoane al căror comportament poate fi într-adevăr explicat în acest termen. Nu ar trebui să fii niciodată mândru de statutul tău social. Să nu crezi niciodată că statutul este mai important decât umanitatea.
Astăzi poți fi judecător, avocat sau parlamentar, iar mâine poți fi o simplă ființă umană. Nu ai de unde să știi ce îți rezervă soarta. Deci, nu fi mândru de aceste lucruri, pentru că sunt mutabile. Creșterea bună, bunele maniere și umanitatea sunt cele mai valoroase lucruri.
Natura umană are valoare eternă. Pentru a păstra un secret, le spui altora că îl vei păstra secret, deși poate exista o anumită valoare socială în a le spune altor oameni. Nu-ți fie teamă să ajuți oamenii atunci când au nevoie de ei, chiar dacă nu recunosc că au nevoie. Recunoașteți-vă greșeala și cereți scuze sincere. Capacitatea de a-i asculta pe ceilalți atunci când au nevoie de ei. Aflați cum să respectați alegerile oamenilor, chiar dacă nu sunteți de acord cu alegerile lor.
Fii sincer cu cei din jur. Fii cât mai generos cu timpul și bunătatea ta și înțelege că poți face mult bine în lume, doar fii cel care întreabă „Pot să fac ceva?” Când oamenii sunt dezamăgiți, faci lucruri pentru a-i înveseli. Recunoașteți diferența dintre prietenii adevărați și prietenii falși care vă stau alături pur și simplu datorită funcției sau statutului dvs. social.
Chiar dacă ai o funcție importantă sau o poziție înaltă, oricum nu e loc de mândrie și aroganță. Umanitatea este cea mai importantă pentru că are valoare eternă. Oamenii trăiesc adesea sub iluzia că dacă ai puterea și banii, ai totul. Acum ceva este foarte greșit. Într-adevăr, cu bani, ești liber să faci ce vrei, să fii cine vrei să fii și să mergi unde vrei. Dar asta nu înseamnă că ai dreptul să uiți de respectul celorlalți. Nu uitați că funcția și statutul social sunt efemere, dar umanitatea are valoare eternă, toate acestea fiind necesare pentru a fi uman.