Fondul clasei este ”ilegal”. Legea care le va interzice profesorilor să mai strângă bani de la părinți |

0Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că ”fondul clasei este ilegal” și vrea ca noua lege a Educației să specific clar acest lucru. Ce obligații au profesorii

Ministrul susține că profesorii „au obligaţia” să nu se amestece în strângerea unei asemenea resurse spunând că „Nu este o idee bună” și este ”ilegal”

”Legal nu este. Dacă părinţi strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar.

Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Strângerea de bani de la părinții elevilor pentru fondul clasei este o practică răspândită în școlile din România și se inițiază la fiecare început de an, sumele fiind destinate, cel puțin la nivel declarativ cumpărării de materiale didactice şi diferitelor reparaţii.

sursa

Diverse |DISTRIBUIȚI