Ce nu stiai ca poti face cu alcoolul sanitar! Poti scapa pana si de acarieni…

1
Ce nu stiai ca poti face cu alcoolul sanitar! Poti scapa pana si de acarieni…

Alcoolul sanitar, sau alcoolul pentru frectie, este folosit de multe ori ca dezinfectant sau pe post de degresant. Dar alcoolul sanitar mai are multe alte intrebuintari pe care nu toata lumea le cunoaste.

Poate fi folosit chiar si in scop cosmetic!

Ce nu stiai ca poti face cu alcoolul sanitar! Poti scapa pana si de acarieni.....
 
 
1. Inlaturarea acarienilor
 
Acarienii devin o problema inca din momentul in care se instaleaza in casa, deoarece se inmultesc foarte usor. Din fericire, alcoolul sanitar poate sa omoare aceasta insecte dezgustatoare. Umple o sticla cu alcool sanitar si pulverizeaza cu incredere lichidul peste perne si saltea. Din momentul in care acarienii isi depun ouale, este important sa repeti acest proces de cateva ori consecutiv ca sa scapi definitiv de insecte.
 
2. Alternativa pentru deodorant
 
Daca ti-ai uitat deodorantul acasa si esti plecat undeva de unde nu poti procura deodorant, nicio problema. Alcoolul sanitar, mereu la indemana in trusa de prim-ajutor a masinii, omoara eficient bacteriile responsabile pentru mirosul neplacut al corpului. Dar ai grija sa il folosesti doar temporar, deoarece folosirea indelungata a alcoolului poate provoca iritatii ale pielii.
 
3. Comprese reci clasice
 
Daca pui alcool sanitar in congelator, acesta nu se va transforma in gheata, ci mai degraba intr-o masa vascoasa rece.
 
De ce este asa important? Ei bine, multumita acestei proprietati, poti sa folosesti mai usor alcoolul la pregatirea compreselor reci. Toarna intr-o punga din plastic o parte de alcool la doua parti de apa. Scoate tot aerul din punga inainte de a o baga la congelator.
 
Dupa o ora, amestecul ar trebui sa aiba o densitate potrivita. Poti sa folosesti metoda ca sa pregatesti atat comprese reci terapeutice, cat si ca sa mentii mancarea la rece atunci cand pleci in drumetii, de exemplu.
 
4. Omoara paduchii
 
Alcoolul sanitar este de asemenea grozav pentru inlaturarea paduchilor. Umple o sticla cu pulverizator cu alcool si cateva picaturi de ulei de lavanda. Iesi afara la aer si aplica amestecul cu incredere pe par si pe pielea capului. Piaptana-ti parul viguros ca sa inlaturi paduchii morti. Departamentul pentru Sanatate Publica din Wisconsin recomanda sa tii pieptenele imbibat in amestec timp de cel putin o ora ca sa te asiguri ca paduchii vor fi indepartati complet.
 
5. Curatarea urechilor
 
Multi oameni folosesc betisoare de urechi din bumbac ca sa isi curate urechile, dar aceasta metoda este periculoasa pentru ca mai mult ingroapa ceara mai adanc in canalul urechii decat o scoate afara. O metoda mult mai usoara si mai sigura de curatare a urechilor consta in folosirea unui amestec de otet alb cu alcool medicinal/alcool mentolat.
 
Inmoaie un betisor de bumbac in amestec si toarna cate o picatura in fiecare ureche. Ceara e dizolvata rapid si se elimina de la sine.
 
6. Curatarea ojei pentru unghii
 
Dizolvantul clasic pentru oja contine de regula acetona chimica dura, care iti poate deteriora unghile. Poti chiar sa ai senzatie de greata de la vaporii inhalati. Alcoolul pur medicinal/mentolat este o posibila alternativa in aceasta privinta. Intr-adevar, astfel dureaza putin mai mult sa indepartezi complet oja, dar unghiile tale vor fi mai protejate si mai sanatoase.
 
7. Calmeaza iritatiile datorate cresterii firelor pe sub piele
 
Firele incarnate sunt groaznice. Ai dat cu lama pe linia bikini-ului sau la subrat si acum toata regiunea este acoperita de niste puncte rosii… Totul se datoreaza firelor crescute pe sub piele, dar poti rezolva problema rapid aplicand putin alcool medicinal pe pielea afectata. Alcoolul calmeaza iritatiile si usturimea. 
 
8. Curatarea tenului
 
Peroxidul de benzoil este un ingredient deseori intalnit in componenta cremelor si unguentelor anti-acneeice, dar alcoolul medicinal functioneaza uneori la fel de bine. Datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii si calmante, alcoolul nu numai ca dezinfecteaza iritatiile si cosurile, ci si calmeaza pielea din jur si previne aparitia altor cosuri. Asigura-te ca aplici alcoolul doar pe pielea afectata, deoarece folosirea in exces a alcoolului poate avea efect iritant.
 
9. Vindecarea eruptiilor si iritatiilor purulente deschise
 
85% dintre persoane sunt purtatoare ale virusului herpetic, dar numai un mic procentaj dintre aceste persoane manifesta si eruptii. Daca ai o eruptie dureroasa la un moment dat, incearca sa folosesti alcool isopropil pe zonele afectate. Potrivit Universitatii din Michigan, acesta reduce timpul de vindecare a eruptiilor herpetice.
 
10. Dezinfectant pentru maini
 
Alcoolul medicinal este o baza minunata pentru un dezinfectant de maini facut in casa. Amesteca 40 ml de gel aloe vera, o jumatate de lingura de alcool isopropil si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai si pune-le pe toate intr-o sticla curata. Dezinfectantul pentru maini este foarte usor de preparat si folosit!
 
 
Un articol de Razvan  – secretele.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.