O metoda geniala pentru a obtine propriul arbore de fistic ! VIDEO

0
O metoda geniala pentru a obtine propriul arbore de fistic ! VIDEO

Cei mai multi dintre noi adoram semintele arborelui de fistic, insa din pacate acestea sunt destul scumpe si nu ne este mereu la indemana sa le cumparam din supermarket, asa că pentru oricare dintre noi ar fi ideal să avem un arbore in propria gradina, nu ?

In filmuletul de mai jos un spaniol ne demonstreaza ca acest lucru este posibil si chiar destul de simplu si fara prea multa bataie de cap.

Tot ce avem nevoie sunt cateva seminte de fistic cumpărate de la supermarket pe care dupa ce le vom decoji cu grija le vom pune intr-un pahar cu apa pentru 24 de ore.

Pasul urmator este sa pregatim conditiile necesare germinarii semintelor si anume intuneric, umiditate si o temperatura potrivita asa cum puteti vedea si in clipul de mai jos.

Peste aproximativ 4-5 zile putem observa ca unele seminte au inceput sa incolteasca dar va mai trebui sa asteptam inca cateva zile pana cand toate toate vor fi in stadiul in care putem sa plantam semintele intr-un ghiveci.

Asadar ultima etapa este accea de planta cu grija semintele intr-un ghiveci pe care il udam si il asezam intr-un loc luminos preferafil langa o fereastra.

Dupa aproximativ 2 saptamani copacelul va fi de marimea celui din clip-ul de mai jos si cu siguranta va atrage atentia musafirilor dumneavoastra prin frumusetea sa si mai ales peste cativa ani cand va intra pe rod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.