Feriti-va de serpi! Muscatura de sarpe este foarte periculoasa!

1
Feriti-va de serpi! Muscatura de sarpe este foarte periculoasa!

De cand eram foarte mici auzeam de la bunicii nostri sa ne ferim de serpi, deorece acestia ne pot musca, iar consecintele muscaturii de sarpe sunt foarte grave. Acest lucru este foarte adevarat, deorece muscatura de sarpe poate fi fatala pentru cei care intalnesc in calea lor un sarpe veninos.

In filmuletul de mai jos puteti vedea un experiment foarte interesant in care s-a vrut sa se demonstreze cat de grava poate fi o muscatura de sarpe. Astfel, in acest experiment s-a folosit venin de vipera Russell care a fost amestecat cu sange uman. Pentru inceput, in acest filmulet puteti vedea cum se procedeaza atunci cand se colecteaza veninul de la un sarpe. Veninul viperei din imagini se aduna intr-un pahar steril care este acoperit cu o membrana de latex. In momentul in care vipera musca in mod violent membrana de latex, atunci pe toate canalele vor incepe sa curga venin. Saptamanal de la fiecare sarpe in parte se colecteaza cativa mililitri de venin pretios, insa procesul nu este asa simplu cum pare, acesta necesitand foarte multi ani de pregatire.

Ceea ce este cu adevarat surprinzator este momentul in care veninul intra in contact cu sangele. In momentul in care o singura picatura de venin intra in contact cu sangele uman, reactia este cu totul neasteptata, deorece sangele se coaguleaza imediat. Astfel, daca o persoana este muscata de un sarpe veninos, aceasta va muri instantaneu, deorece sangele din corpul uman se coaguleaza intr-un timp foarte scurt.

Asadar, muscatura de sarpe este foarte periculoasa. O cantitate mica de venin poate ucide intr-un timp foarte scurt o persoana. Muscatura de sarpe introduce in corpul uman intre 40 si 70 de ml de venin, ceea ce este fatal pentru o viata umana. Feriti-va cat mai mult de serpi si nu incercati sa intrati niciodata in contact cu acestia, deorece viata voastra ar putea fi pusa in pericol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.