Emotionat! Un eveniment memorabil a avut loc in Varsovia!

0
Emotionat! Un eveniment memorabil a avut loc in Varsovia!

Pe data de 1 august a acestui an, un eveniment memorabil cu o incarcatura emotionala deosebita a avut loc in capitala Poloniei. In fiecare an, pe data de 1 august, in Varsovia, la un semnal sonor ce strabate streaga capiala a Poloniei, toti oamenii, dar si toate masinile se opresc in loc, fara sa mai faca vreo miscare timp de un minut. Acest eveniment memorabil are ca semnificatie comemorarea pierderilor omenesti care au fost suferite in timpul miscarii de 63 de zile pentru libertate. In urma acelei miscari pentru libertate peste 200.000 de polonezi si-au pierdut viata.

Puteti vedea in filmuletul de mai jos cum in momentul in care semnalul sonor se face auzit toti oamenii si masinile se opresc din mers. Astfel totul se transforma intr-un tablou asemnator unei fotografii care surprinde aspecte din viata cotidiana. Intreaga natura devina statica, iar prin acest eveniment memorabil, locuitorii Varsoviei isi arata respectul si admiratia pentru cei care s-au sacrificat aparand libertatea si independenta Poloniei. In plus, acesti oameni isi arata si regretul si tristetea pe care o au in urma pierderii a peste 200.000 de polonezi.

In urma cu 71 de ani, pe 1 august 1944, incepea operatiunea ce se numea „Revolta din Varsovia”. Timp de 63 de zile au avut loc cele mai aprige si eroice lupte, iar din cauza unor grave erori militare si politice petrecute in acel timp, Varsovia care avea potentialul de a fi prima capitala europeana eliberata de sub ocupatia germana, a fost distrusa in proportie de 85 %. Atunci peste 200.000 de oameni au fost omorati, iar acest eveniment atat de trist nu poate fi uitat niciodata.

In acest an s-au implinit 71 de ani de la acele evenimente atat de nefericite, iar in cadrul acestui eveniment memorabil de pe 1 august, Preşedintele Bronislaw Komorowski a declarat ca: „Libertatea nu este ceva ce poate fi cumpărat de la magazin… Uneori, trebuie să plăteşti pentru libertate, nu doar să te bucuri de ea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.