Cum sa cureti fierul de calcat. Cele mai ieftine, simple si rapide metode

0

Fierul de călcat rufe poate fi o adevărată bătaie de cap dacă nu ştim să îl curăţăm după fiecare utilizare. Cu siguranţă că fiecare dintre noi a păţit, măcar o dată, să îşi păteze hainele proaspăt spălate cu murdăria de pe talpa fierului de călcat. În loc să îţi cumperi un alt fier de călcat de fiecare dată când îţi pătezi hainele de la talpa murdară, mai bine ai învăţa câteva trucuri simple care te ajută să îţi menţii aparatul curat.

1.Otetul

In cazul in care fierul de calcat este ars rau,nu folositi sare,inlocuiti cu otet.Se incalzeste otetul si cu o carpa inmuiata in otet se sterge talpa parlita.Se freaca pana cand dispar complet arsurile. In cazul in care otetul simplu nu functioneaza,atunci faceti un amestec de otet alb cu cateva linguri de bicarbonat de sodiu sau sare de masa.Se agita amestecul bine pana cand bicarbonatul sau sare se dizolva.

Se ia o carpa inmuiata in amestec si se sterge talpa fierului pana cand dispar arsurile.

2.Sare

Puneti cateva linguri de sare pe o carpa si plasati-o pe masa de calcat.Incalziti fierul de calcat si puneti-l pe sare,frecand talpa inainte si inapoi,pana cand scapati de arsuri.Opriti fierul si asteptati sa se raceasca,apoi stergeti cu o carpa umeda.

3.Detergent de rufe

In cazul in care fierul are o talpa lipicioasa,o puteti curata cu ajutorul detergentului de rufe. Puneti intr-un bol putina apa calda si adaugati cateva picaturi de detergent in ea.Inmuiati o carpa in apa si frecati talpa fierului cu ea.In cele din urma,stergeti talpa cu un prosop umed.

4.Detergent de vase

Uneori arsurile de pe talpa fierului pot acoperi gurile de ventilatie ale fierului.Folositi un amestec de apa si detergent de vase pentru a scapa de ele.Inmuiati o carpa in acest amestec si frecati talpa fierului,asigurandu-va ca ajunge in orificiile de ventilatie.O data ce arsura este indepartata,luati o carpa curata si uscati fierul.

5.Apa oxigenata

Luati o carpa si udati-o cu peroxid de hidrogen. Asezati-o pe masa de calcat si treceti cu fierul peste ea pana cand dispare arsura.

6 Curățarea cu ceară

În cazul în care petele murdare de pe placa persistă, puteți utiliza, ceara de la o lumânare. Picurati ceara fierbinte pe suprafața de curățat și apoi inlaturati-o cu un ziar sau un prosop de hartie.

Indiferent de metoda de curățare aleasă, amintiți-vă mereu să nu folositi bureți prea abrazivi pentru ca riscati zgârierea suprafeței plăcii.

Sursa

Cum sa cureti fierul de calcat. Cele mai ieftine, simple si rapide metode

DISTRIBUIȚI