Cele mai usoare metode de vopsire naturala a parului! Uite retetele pentru fiecare culoare

0

În jur de 65% dintre femei își schimbă la un moment dat în viață, culoarea părului. Uneori avem nevoie de o schimbare, alteori, firele albe își fac apariția și vopsirea părului devine o necesitate. Sondajele arată că femeile tind să-și schimbe look-ul părului în jur de 150 de ori într-o viață, ceea ce este foarte impresionant.

Vopseaua de păr din comerț este bogată în substanțe cu potențial toxic, care pot irita pielea și sistemul respirator, atacând chiar și sistemul imunitar. Dar oare cum ne putem bucura de o schimbare a look-ului, fără a ne fi teamă de efctele negative ale vopselelor?

După câteva cercetări, a reieșit faptul că există numeroase căi prin care ne putem crea culori noi ale părului, folosind ingredientele pe care le găsim în bucătărie. Totul depinde de culoarea pe care dorim să o abordăm.

Trebuie avut în vedere faptul că efectul acestei vopsiri naturale nu va fi ca acela obținut cu ajutorul vopselelor chimice. Metoda naturală nu va garanta o durabilitate prea îndelungată și nu va schimba în totalitate culoarea părului. Rezultatele poate nu vor fi așa cum te așteptai. Dar ai răbdare, și experimentează cu diferite metode până când găsești un procedeu care să se plieze pe gusturile tale.

Iată ce poți utiliza pentru a-ți colora părul în mod natural și pentru a te proteja de efectele negative ale vopselelor comerciale:

1. Cafea

Aceasta este o soluție ideală dacă dorești să-ți închizi culoarea părului, să acoperi firele albe sau să intensifici anumite nuanțe. Ai nevoie de o cafea tare, pe care o lași să se răcească foarte bine. Se ametecă o ceașcă de cafea cu câteva cești de balsam și 2 linguri de cafea măcinată. Aplică mixtura pe părul curat și lasă să acționeze timpde o oră. Clătește părul cu oțet de mere, pentru un efect de durată. În funcție de culoare și intensitate, va trebui să repeți de câteva ori procedura pentru a obține rezultatul dorit.

2. Ceai

Ceaiul negru, asemenea cafelei, este eficient pentru acoperirea firelor albe și dobândirea unei nuanțe mai închise. Dacă dorești să-ți deschizi culoarea părului poți opta pentru ceai de mușețel. Este foarte eficient în cazul blondelor, iar roșcatele pot încerca ceaiul de rooibos.
Este de precizat faptul că această metodă este mai eficientă în cazul culorii naturale a părului. Nu vei putea trece de la blond la brunet. Dar ceaiul negru poate face mai închis părul blond, iar mușețelul, mai deschis – iar dacă stai la lumina soarelui în timpul aplicării, efectul va fi cu atât mai uluitor.

Ai nevoie de 2 căni de ceai foarte concentrat (3-5 pliculețe). Îl poți amesteca, dacă dorești cu balsam de păr. Pentru acoperirea firele albe, poți pune și câteva frunze de salvie pentru a deschide foliculii. Spală părul cu ceai și lasă-l să acționeze timp de oră, sau mai mult, în funcție de cât de puternic vrei să fie efectul. De asemenea, îl poți aplica înainte de culcare, acoperindu-ți părul cu o cască de duș, pe timpul nopții. Dimineața se va clăti. Încearcă metode diferite și vezi care ți se potrivește.

3. Ierburi

Există ierburi specifice care sunt eficiente pentru fiecare culoare în parte:

• Păr roșcat: Poți opta pentru gălbenele, măceșe și hibiscus pentru o nuanță mai intensă de roșu. Rezultatul va fi cu atât mai bun, cu cât se repetă procedeul. Fierbe ierburile în apă timp de 30 de minute, strecoră, răcește și pulverizează sau toarnă direct pe păr.

• Păr brunet: Dacăai părul închis la culoare poți utiliza rozmarin, urzică și salvie. Combină toate aceste ingrediente și fierbe în apă timp de 30 de minute. Strecoară și răcește, apoi aplică direct pe păr. Lasă să acționeze timp de o oră. Ar trebui să repeți procedeul în fiecare zi pentru a avea parte de rezultate notabile.

• Păr blond: Așa cum am menționat mai devreme, mușețelul funcționează de minune, dar poți încerca și cu gălbenele, șofran și petale de floarea-soarelui. Dacă dorești să acoperi firele albe ale părului blond poți opta pentru ceaiul din rădăcină de rubarbă. Pune o ceașcă de ceai în două căni de apă și clătește părul.
Pentru efecte îndelungate este indicat ceaiul negru pentru culori închise și cătușnică pentru nuanțe mai deschise.

4. Suc de morcov și sfeclă roșie

Dacă dorești să conferi părului tău o tentă subtilă de roșcat poți încerca acest suc. Poți utiliza fie sucul de morcov, fie pe cel de sfeclă roșie, în funcție de nuanța pe care dorești să o obții. Pentru un roșu mai intens adaugă cât mai multă sfeclă roșie. Morcovul va conferi o nunață mai caldă de roșu.

Modul de aplicare este simplu și ușor. Aplică o cană de suc pe păr, prinde-l cu un prosop, și lasă să acționeze pentru o oră. Ai grijă să porți haine mai vechi, pentru că există riscul de pătare. Clătește părul după o oră și pulverizează peste el cu oțet de mere pentru un efect de durată.

5. Coji de nucă

Dcaă dorești să obții o culoare mai închisă aceasta este cea mai bună rețetă. Zdrobește cojile de nucă și fierbe-le pentru o jumătate de oră. Streacoară, răcește și aplică direct pe păr. Dacă vrei să acoperi doar firele albe, poți aplica direct la rădăcină cu ajutorului unor bulgărași de vată. Ai grijă, pentru că vopseaua poate păta foarte ușor.

Pentru o intensitate mai mare, pune din nou ceaiul la fiert, până când se evaporă un sfert din cantiatea inițială. Păstrează-l la frigider, și aplică pe păr atunci când ai nevoie. Când clătești părul este bine să eviți apa fierbinte, care ar putea afecta intensitatea culorii.

Sursa

Cele mai usoare metode de vopsire naturala a parului! Uite retetele pentru fiecare culoare

DISTRIBUIȚI