5 lucruri pe care ochii incearca sa ti le spuna despre sanatatea ta

0

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Chiar dacă nimeni nu știe cine a spus pentru prima dată această zicală, astăzi știm că a avut mare dreptate. Ochii sunt cei care ne dezvăluie multe lucruri despre starea noastră de sănătate.

Iată ce încearcă ochiisă ne spună despre sănătate:

Suferi des de urcior

Dacă ai avut măcar o dată urcior,știi durerea și iritație pe care le provoacă. Urciorul pe pleoapă apare ca urmare a unei glande sebacee blocate și de obicei dispare în câteva zile,dar poate persista și mai mult. În cazul în care un urciorul apare frecvent sau persistă pentru o lungă perioadă de timp,acesta poate fi un simptom al carcinomului glandei sebacee. Dacă observi că aceasta nu se vindecă sau apare în același loc,este timpul să vizitezi un medic.

Sprâcene rare

Există mai multe motive pentru care sprâncenele devin din ce în ce mai subțiri:îmbătrânirea,stresul și deficiențele nutritive. Dar o altă cauză ar putea fi hipotiroidismul,când lipsesc din glandă hormonii tiroidieni . Așadar,dacă sprâncele devin foarte subțiri,este recomandat să mergi la medic pentru a verifica starea glandei tiroide.

Ochi roșii

Foarte multe persoane petrec ore în șir în fața calculatorului la locul de muncă iar acest lucru cauzează înroșirea ochilorsau vedere încețoșată. Dacă și tu te confrunți cu acest simptom,vorbește cu medicul pentru a rezolva problema.

Ochi galbeni

Atât adulții cât și nou-născuții se pot confrunta cu probleme ale funcționării ficatului. Așadar,dacă ai observat că partea albă a ochiului a devenit galbenă,mergi la medic. S-ar putea să suferi de icter.

Tulburări ale vederii la diabetici

Persoanele care suferă de diabet zaharat ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătății,ochii fiind cei mai importanți în acest caz. O problemă cu care se pot confrunta este retinopatie diabetică,o stare cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din țesutul retinei fotosensibile. Acesta poate fi motivul pentru care vedereaeste neclară. Trebuie discutat cu medicul chiar de la debutul simptomelor.

Sursa

5 lucruri pe care ochii incearca sa ti le spuna despre sanatatea ta

DISTRIBUIȚI