Daca faceti asta 2 minute, nu veti mai suferi niciodata de balonare!

0

Pentru a scapa de balonari, trebuie sa aveti o dieta echilibrata si trebuie sa faceti masaj care va pot fi de mare ajutor. Iata cum sa reduceti balonarile.

Masati pentru a reduce cantitatea de gaze; umflarea abdomenului este cauzata adeseori de acumularea de gaze;

Masati zona buricului;

Puneti 4 degete pe acesta, orizontal;

O data ce ati localizat zona de masat, masati 2-3 minute in sensul acelor de ceasornic;

Veti stii ca ati gasit zona pentru ca veti saliva mai mult;

Masati pentru a reduce retentia de lichide. Daca vreti sa eliminati excesul de fluide, trebuie sa faceti acest masaj in mod eficient.

Luati din nou ca reper, buricul. Zona pe care trebuie sa o masati este cu cateva degete mai sus de acesta.

Presati putin zona si incepeti sa masati pentru 2-3 minute in sensul acelor de ceasornic si invers.

Masati zona pentru a creste activitatea intestinala; acest masaj este excelent pentru a evita constipatia, unul din vinovatii care produc balonarea.

Acest exercitiu promoveaza activitatea peristaltica si ofera o usurare de la constipatie.

Beti apa cu lamaie: un pahar normalizeaza sucul gastric si trateaza arsurile gastrice. Previne acumularea de gaze in intestin si este bogata in vitamina C.

Daca vreti sa va mentineti intestinele sanatoase, este bine sa renuntati la cafeaua cu lapte. Va recomandam acest lucru deoarece laptele stimuleaza productia de acid gastric care creste aciditatea.

Nu beti alcool pe stomacul: bauturile alcoolice stimuleaza productia de acid gastric, iar pe stomacul nu puteti bea aceste tipuri de bauturi. Daca sunteti printre cei care consuma alcool frecvent trebuie sa stiti ca acesta va distruge microflora intestinala.

Eliminati alimentele grase din diete: consumand aceste alimente va veti ingreuna digestia. Daca un aliment este greu de digerat se vor produce din ce in ce mai multe gaze care se acumuleaza in intestin.

Mancati fibre moderat: alimentele bogate in fibre sunt esentiale si sunt recomandate pentru a combate constipatia. Acestea nu pot fi consumate in mod excesiv deoarece produc gaze in mod excesiv si pot duce la balonare.

 

Post-ul Daca faceti asta 2 minute, nu veti mai suferi niciodata de balonare! apare prima dată în Sunt Sanatoasa.

DISTRIBUIȚI