Cum sa aflati daca uleiul de masline este fals!

0

Cam 70% din uleiul din America este fals. Un centru de cercetare a efectuat cateva teste care au aratat ca 69% din uleiurile extravirgine  din Statele Unite sunt false. Potrivit cercetatorilor, uleiul este bogat in antioxidanti si este important pentru o viata lunga. Din pacate, producatorii falsifica acest ulei. Falsificarea acestui produs scapa de sub control si nu mai putem avea incredere in marcile faimoase.

O metoda de a falsifica uleiul de masline este sa adaugati un ulei de o calitate mai slaba cum ar fi cel de canola. Gustul este potrivit cu aditivi, iar culoarea este imbunatatita cu coloranti.

Pentru a afla daca uleiul este falsificat faceti urmatorul test:

Umpleti jumatate de pahar de ulei si puneti-l in congelator.

Daca uleiul nu este falsificat, acesta va ingheta timp de 7 zile. Daca dupa 7 zile acesta nu ingheata, inseamna ca e falsificat.

Testul functioneaza in 100% din cazuri deoarece, anumiti producatori falsifica uleiul in moduri care nu mai pot fi urmarite.

Tehnologia incepe sa creeze produse cum ar fi uleiul de masline care sunt in intregime artificiale. Pentru noi exista o singura solutie: Presarea societatii pentru ca guvernul sa investeasca in laboratoare pentru analiza alimentelor. Acesta laboratoare pot detecta eficient componentele produselor alimentare.

Acest lucru va elimina falsificarea produselor alimentare. Inainte sa inchei articolul va mai ofer un sfat: costul productiei de ulei de masline de calitate este mare. De aceea uleiul este mai scump.

Iata inca un sfat: Daca sticla uleiului de masline nu este inchisa la culoare, inseamna ca acesta este falsificat. Un producator serios stie ca lumina oxideaza produsul.

 

Post-ul Cum sa aflati daca uleiul de masline este fals! apare prima dată în Sunt Sanatoasa.

DISTRIBUIȚI