11 obiceiuri ce iti dau o stare de bine

0
11 obiceiuri ce iti dau o stare de bine

Practicile spirituale sunt o modalitate excelenta de a aduce spiritul de joaca si recunostinta inapoi in viata ta. Aici sunt 12 astfel de practici de vacanta, amuzante, inaltatoare si pline de inspiratie:

1. Lucrurile marunte sunt cele care te fac sa te simti bine.

Inspira cu dragoste un eli esential de levantica, iasomie sau portocala.

Mananca o „hrana a fericirii” – portocale, mango, orice cu vanilie sau o bucata zdravana de ciocolata neagra cruda. Poarta un „obiect al fericirii” – o fotografie amuzanta, un sticker cu o fata fericita sau o piatra mica ce iti va reaminti sa iti luminezi chipul.

2. Pune-ti jos telefonul si fa o detoxifiere digitala.

 

Ia-ti o ora pauza in fiecare zi pentru a-ti opri telefonul, computerul si tabletele. Acum respira!

Trage un pui de somn, mergi in parc(SMS-urile nu sunt permise), sau fa o conversatie fata in fata cu un prieten.

3. Fa troc cu prietenii tai.

Treci prin toate bijutieriile, pantofii, accesoriile si hainele vechi. Alege lucruri care nu iti mai vin fiindca simti ca nu ti se mai potrivesc.

Invita-ti prietenii/prietenele sa faca la fel, adunati-va toti si trageti o petrecere de trocuri. Fieare poate pleca cu un dar sau doua si nimeni nu trebuie sa cheltuiasca nici un banut.

4. Fa-ti un borcan al recunostintei si impartaseste-l cu cineva.

Gandeste-te la oamenii din viata ta fata de care esti recunoscator. Pentru fiecare persoana, pune o moneda intr-un borcan. Spune pentru ce esti recunoscator..

Cand ai terminat, ia banii si da-i pentru opere de caritate, sau unui prieten nevoias, sau cuiva care ii va aprecia. Sa stii ca tu emani dragoste si apreciere prin lume.

5. Actele intamplatoare de bunatate fac o karma buna.

Este nemaipomenit sa fii bun fata de prieteni si familie, dar cum este sa faci ceva pentru cineva complet strain? Ajuta pe cineva sa treaca strada sau cumpara un ceai pentru cel care sta in frig. Incearca sa privesti la fiecare persoana pe care o intalnesti ca si cum ai fi Dumnezeu deghizat.

Potrivit traditiei hasidice, „De fiecare data cand ajuti o persoana, se naste un inger”.

6. Sarbatoreste o noua sarbatoare care nu iti este familiara.


7. Rezerva-ti timp de calitate pentru tine.
Ai fost vreodata la o slujba de Craciun? La o petrecere de Hanukah? O sarbatoare Kwanza?Daca nu poti gasi o sarbatoare pentru a participa personal, gaseste un video care iti permite sa o experimentezi. Experimenteaza cu mancaruri ale diferitelor culturi. Gusta Potato Latkes (o traditionala prajitura cu cartofi de Hanuka), o placinta Mince Pie traditional englezeasca pentru Craciun, sau versiunea frantuzeasca a butucului de Craciun, Yule log (o rulada), Bûche de Noël. Poti chiar sorbi niste ciocolata aromata si fierbinte din Peru.

Acorda-ti timp pentru tine. Asigura-te ca atunci cand te simti epuizat, suprasolicitat sau chiar angajat la ceva, spui „destul” si iti acorzi niste timp de calitate doar pentru TINE. Chiar daca iti iei 10 minute pentru a te ruga, medita sau a face o plimbare, vei descoperi ca poti face alegeri constiente despre cum poti utiliza mai bine timpul tau pentru a avea mai multa energie si concentrare.

8. Scrie o scrisoare si trimite-o prin posta.

Ia o bucata de hartie sau cumpara o carte postala si scrie cuiva o scrisoare. Nu emailuri si SMS-uri, – o scrisoare cinstita, scrisa de mana pentru un prieten sau un membru al familiei. Acum lipeste un timbru si trimite-o prin posta.

9. Trece in revista perioada anului trecut.

Este intotdeauna bine sa vezi unde erai, inainte de a avansa. Inceputul anului este un moment perfect pentru a privi la realizarile tale, si a face inventarul a ceea ce ai invatat, al provocarilor pe care le-ai depasit si al noilor oportunitati pe care ti le-a pus in fata universul. Recunoaste-ti propriul progres si apoi inainteaza cu aprecierea lucrurilor realizate.

10. Creeaza un arbore al inspiratiei.

Poti creea afara un arbore (daca traiesti la tara, o planta rezistenta la conditiile exterioare casei –precum un smochin) sau creeaza unul din ramuri de bambus, lemn sau orice iti starneste imaginatia. Fa ornamente care au mesaje inspirationale, precum pace, sanatate, dragoste si bucurie, sau poti lipi imagini pe aceste ramuri – de exemplu poti lipi o imagine decupata a unui corp bine format, flexibil si sanatos, sau o fotografie a unei calatorii de vacanta pe care ti-o doresti.

11. Fa ceva diferit in fiecare zi .

Cauta sa ai cat mai multa diversitate in viata ta. Poti face in fiecare zi diverse activitati cum ar fi: gateste dupa o noua reteta, reinnoieste legatura cu un vechi prieten, mergi la un film nou, mergi in natura, joaca-te, canta, picteaza, etc..  Viata este plina de minuni care asteapta sa fie experimentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.