Top 10 secrete pentru a invata eficient

1
Top 10 secrete pentru a invata eficient
invata_eficient

Esti student si nu stii cum sa treci anul fara nici o restanta ? Aici iti vom prezenta 10 sfaturi practice pentru a invata eficient ce te vor ghida in rezolvarea tuturor problemelor tale !

Orice student este ingrijorat de perioada sesiunilor, cand are extrem de mult de invatat si nu stie  cand, cat si cum sa invete mai mult si mai bine. Pentru un succes garantat nu trebuie sa incerci sa inveti tot dintr-o data, totul se face progresiv, cu pasi marunti, deoarece creierul tau are nevoie de timp sa inmagazineze informatiile, iar daca ii oferi prea multe informatii, risti sa nu retii absolut nimic. In acest articol vreau sa vin in ajutorul studentilor si sa dau cateva sfaturi pentru rezultate cat mai bune la examene si cu un minim de efort !

  1. Planifica-ti  timpul!

Daca nu iti planifici ce ai de facut, pierzi timp important hotarandu-te ce lucruri ai de facut.

  1. Relaxeaza-te!

Pregateste-ti mintea pentru a invata eficient  relaxandu-te cateva minute fizic si  psihic.

  1. Fa-ti un program fix!

Invata la aceeasi ora si in acelasi loc, prin conditionare, vei seta un automatism creierului tau.

  1. Ordinea!

Dezordinea iti distrage atentia, asa ca trebuie sa-ti faci ordine in locul de studiu.

  1. Accesibilitate!

Caietele, cartile, cursurile trebuie sa fie puse la indemana, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa faci pauze ca sa cauti ce mai ai de invatat in continuare.

  1. Ai grija la pozitia corpului!

Poziţia corpului influenteaza concentrarea. Nu este eficient sa inveti in pat sau in fotoliu.

  1. Muzica!

In afara de rolul auditiv, urechea mai ajuta creierul sa se energizeze. Muzica este foarte importanta atunci cand invatam. Aceasta sporeste  capacitatea de concentrare, receptivitatea si nu in ultimul rand elimina stresul. Este bine sa asculti muzica in suridina, dar cu ritm lent. Nu este bine sa asculti muzica vocală pentru ca te vei trezi fredonand in loc sa citesti cursurile.

  1. Schiteaza!

Incearca sa schitezi ideile importante de la fiecare capitol (incearca sa rescrii ce scrie si nu sa copiezi), iar apoi vei adauga straturile de cunostinte. Miezul va fi solid, iar ultimul strat va fi compus doar din detalii.

  1. Subliniaza!

Daca nu vrei sa faci conspecte, subliniaza cu markere colorate lucrurile importante, dar incearca sa mentii  un tipar (de exemplu : titlurile cu galben, subtitlurile cu albastru, defintiile cu portocaliu, cuvintele cheie cu verde, termenii noi cu rosu).

10. Notele nu conteaza !

Niciodata nu trebuie sa inveti doar pentru note, ci trebuie sa analizezi ceea ce inveti astfel incat sa descoperi scopul acelor informatii si beneficiul pe care ti-l vor aduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.