Ingenios! Un experiment stiintific minunat!

0
Ingenios! Un experiment stiintific minunat!

Chiar daca la inceput pare a fi o iluzie optica, in filmuletul de mai jos puteti vedea ca este in realitate inceputul unui experiment stiintific minunat. In filmuletul de mai jos puttei vedea cateva idei pe care le puteti pune in practica la voi acasa.

Pentru primul caz, pentru a face ca o sfera sa se rostogoleasca incep pe un plan inclinat. tot ceea ce aveti nevoie este o bila de plastic, o bila metalica si miere.Introsuceti bila metalica in recipientul de plastic si turnati peste putina miere. Veti observa ca in momentul in care asezam sfera pe un plan inclinat aceasta se ve rostogoli incet.

O a doua idee este cea in care asezam o sticla plina cu apa lasat in bataia soarelui deasupra unei foi albe de hartie pe care am hasurat cu markerul un patrat negru. Aceasta va avea efectul unei lentile, aprinzand portiunea inegrita.

Un nou experiment este cel care folosim apa in stare lichida. Pentru acest experiment avem nevoie de punga care se inchide ermetic, apa si creioane ascutite. Introducem in punga creioanele ascutite, astfel incat sa perforam punga, insa lichidul nu se va scurge din punga.

O noua idee presupune folosirea unui pahar mare, glicerina si o sticla  care sa incapa in pahar. Putem glicerina in pahar si in sticla si introducand sticla in pahar, vom observa cum imaginea ei dispare instantaneu.

Un alt experiment stiintific minunat este cel in care vom demostra ca lichidul danseaza. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa amestecam intr-un bol o jumatate de ceasca de amidon de porumb cu un sfert de cana de apa. Apoi, tot ce trebuie sa facem este sa asezam o folie pe un difuzor care va genera sunete cu frecventa de 60 Hz si vom oberva cum lichisul incepe sa „danseze”.

In filmuletul de mai jos puteti vedea foarte multe idei ingenioase, insa ultimul experiment stiintific minunat explicat este incredibil. Avem nevoie de un pahar mare de sticla in care sa putem sirop de porumb si un altul pe care il introducem in primul pahar. Cu ajutorul a trei pipete vom turna colorant alimentar in 3 culori diferite si vom observa cum pe marginea paharului mare vom prinde 4 clipsuri, dupa care rotind paharul din mijloc vom observa cum culorile isi inversează poziţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.